Bel ons gerust: 070 - 42 75 931
 
 
Home » Algemeen » Tarieven

Algemeen

Tarieven

Illumicom werkt effectief, doordacht en is dankzij haar kennis en expertise absoluut snel in het opstellen van hoogwaardige adviezen en het samenstellen van uw content. Illumicom werkt met transparante, aantrekkelijke tarieven.

Kennismaking en intake gratis

Het eerste kennismakings- en een tweede (intake-)gesprek worden niet berekend.

Het basistarief

Na de kennismaking en het tweede gesprek bedraagt ons tarief 95 euro per uur, exclusief BTW. Er zijn geen extra kosten aan verbonden voor reistijden en/of bureaukosten. Indien we werken op relatiebasis dan bieden we een staffeltarief die tot een bijzonder aantrekkelijk prijsstelling leidt.

Regiebasis, projectbasis of relatie-basis?

De primaire vraag is: wat is de relevante en realistische overeenkomst in uw situatie? Illumicom kent drie soorten overeenkomsten.

 • Illumicom werkt op regiebasis wanneer de scope van uw werkzaamheden niet voorzienbaar kunnen worden ingeschat. Op basis van onze urenverantwoording en uurtarief wordt de honorering doorberekend.
 • Illumicom werkt ook op relatie-basis: hierbij wordt voor een periode van minimaal 6 maanden een maandelijks abonnementsfee afgesproken voor de te verwachten en nog te definiėren werkzaamheden. Vraagt u ons er gerust naar.
 • Voor uw projecten met een duidelijke omlijnde opdrachtbeschrijving kan op verzoek vooraf een offerte worden opgesteld. Zonder offerte wordt een project op basis van nacalculatie per kwartier gefactureerd.

Oplopende kortingen bij relatiebasis

Voor opdrachten op relatiebasis – dus op basis van een abonnementsfee voor minimaal zes maanden - geldt het volgende oplopende staffeltarief, verspreid over de hele periode.

 • Uur 01 tot 24: 90,00 euro
 • Uur 25 tot 36: 85,00 euro
 • Uur 37 tot 60: 80,00 euro
 • Uur 61 tot 90: 75,00 euro
 • Uur 91 tot 180: 70,00 euro
 •  

  Spoedtarief-toeslagen

  Spoedopdrachten (avond- en weekeinde, crisiscommunicatie) kennen een toeslag van 30% op het uurtarief.

  Geen opslag op inkoop derden

  Indien er in opdracht van u bij derden moet worden ingekocht (bijvoorbeeld ANP Persberichtendienst, drukwerk, fotografie) dan wordt deze - zonder opslag - aan u doorbelast. Het heeft onze voorkeur dat deze kosten direct aan u worden doorbelast.

  Facturatie

  Uren worden per kwartier opgebouwd. Tenzij anders wordt afgesproken, werkt Illumicom op basis van nacalculatie. U ontvangt per opdracht een factuur met een duidelijke verantwoording per deel-activiteit en/of per medewerker. Afhankelijk van de opdracht kan een tijdsindicatie worden overlegd, of een volledig budgetvoorstel als offerte worden opgesteld.

  Opdrachtverlening

  U verleent een opdracht aan Illumicom op het moment dat u ondersteuning vraagt op het gebied van strategische communicatie via consultancy, content of projectbegeleiding. Dit kan mondeling, per e-mail of schriftelijk. Zie ook de Algemene Voorwaarden.

   
  Strategische communicatie op afroep
  Illumicom Facebook Illumicom YouTube Illumicom LinkedIn
  Illumicom vlinder